Allt du behöver veta om husbilsmarkiser

Semester = sol! Och gärna också lite nyans om det blir för varmt. Ja, ett parasoll erbjuder nödvändig skugga. Men i husbilen kan det vara svårt att få med sig det stora otympliga parasollet. Markiser erbjuder en mysig plats, skyddad från solen och lätt regn, i förlängningen av din husbil. Från markiser till markiser finns det ett stort antal märken och typer. Nedan berättar vi vilken vi skulle rekommendera dig.

Typer av markiser

  • Rälsmarkis: en markis som kan skjutas in och ut ur skenan.
  • Kassettmarkis: en markis som förvaras upprullad i ett robust aluminiumhölje.
  • Väggmarkis: en kassettmarkis monterad på väggen i en husbil.
  • Takmarkis: en kassettmarkis monterad på taket på en husbil.

Vårt företag har en mängd olika markiser i Göteborg som du kan sätta på en husbil. Kontakta oss för mer information om vilka olika markiser vi har och vilken som passar din husbil allra bäst!

För en installerad markis betalar du i genomsnitt mellan 8000 kronor och 10 000 kronor beroende på modell. Installationen av de största varianterna kan kosta upp till 25 000 kronor.

Vilken markis för vilken husbil?

Vi tillhandahåller en markis för de flesta av våra husbilar. Tack vare de medföljande adaptrarna passar kassettmarkiserna nästan alla märken och husbilar. När det gäller markisens längd kan den variera mellan 2 m och 7 m. På Vanomobil rekommenderar vi alltid det längsta möjliga förtältet för din husbil, så att du kan njuta av maximalt täckt utrymme.

Med husbilarna ser du främst skenmarkiserna, eftersom kassettmarkiser ofta är mycket tunga och skrymmande att placera på skåpbilen. Så här rekommenderar vi snarare en takmarkis. Markisen kommer i en praktisk och hållbar väska, tar liten plats och är lätt att sätta upp. Tack vare ramen skapas extra höjd, vilket kompenserar för den begränsade monteringshöjden. Idealisk lösning för våra popup-skåpbilar.

Ett annat mycket trevligt alternativ för husbilarna med baklucka är en mobil markis. Den här mobila markisen är mycket lätt att placera och tar inte mycket plats när det inte används. Du kan enkelt skapa ett extra bostadsutrymme med nödvändig integritet.

Men Thule har nyligen också introducerat en kassettmarkis för husbilar som är mycket budget och användarvänlig: Thule 3000. Du kan enkelt ställa in det på egen hand: rulla ut det, fälla ut stödbenen, spänna och du är klar. Med denna mästare kan du njuta av standardprojektionen på 2,70 m.

De vägg markiser som vi installerar oftast på (halv) integrerade husbilar är 4800 och 5100. Båda är mycket lika med längder mellan 3,5M och 5 m och en standardprojektion av 2,6. Letar du efter en elegant standardmarkis? Då är Thule 4800 det perfekta alternativet. Detta är den senaste lättviktsmodellen (endast 26 kg). Om du letar efter en stabilare modell, skulle vi hellre titta på Thule 5100. Den här är något dyrare, men den är utrustad för enkel montering av alla Thule -tillbehör, t.ex. en markis, en LED -ljusremsa eller så kan du lägga till en el-motor senare (för att öppna markisen automatiskt). Som tillägg är de också utrustade med patenterade dragarmar, vilket gör markisen mer motståndskraftig mot vind. Slutligen finns det också markisen för professionell användning: Thule 8500 . Detta är det största och tyngsta väggmarkisen i intervallet med längder mellan 3,5 m och 5,5 m, ett projektion på inte mindre än 4m och en vikt på mer än 42kg. Denna markis är idealisk om du regelbundet går ut under alla årstider, så att markisen måste vara mycket robust och tålig i vind och väder.

Behöver du hjälp när det kommer till inskaffandet av markis, kontakta oss så hjälper vi dig. Vi är experter på alla modeller så du med säkerhet vet att din markis kommer passa din husbil. Vi installerar även gärna markisen åt dig i Göteborg om du vill ha hjälp med det också. Kontakta oss kostnadsfritt idag och se vad vi kan göra för dig!