ETT SÄTT ATT UPPDATERA MARKISEN

Om din markis fungerar som det ska, men tyget i sig inte längre uppfyller dina förväntningar, överväga att ersätta tyget med ett nytt. Det är en snabb och enkel lösning att uppdatera en terrass eller balkong inom några timmar utan att medföra höga kostnader.

Att köpa en markis är vanligtvis en investering för många år framåt, men tidens gång, lustiga väder eller material av dålig kvalitet kan bevisa att vår markis inte ser lika vackert ut som när det installerades. Att ersätta markisen mot en ny är ofta en kostnad som vi för närvarande inte har råd med. Tillverkare kommer oss till hjälp genom att erbjuda att byta ut markisskyddet. Det är en mycket ekonomisk och snabb lösning som kommer att uppdatera vår terrass eller balkong på några timmar.

Ny markisdesign

De färger som omger oss är av stor betydelse för vårt välbefinnande. De bidrar också till att skapa rätt atmosfär, inte bara hemma utan också på balkongen eller terrassen. Detta är särskilt viktigt när vi tillbringar större delen av vår fritid utomhus under våren och sommaren.

Att byta skydd är ett utmärkt sätt att blåsa nytt liv i vår terrass eller balkong. Nya färger och mönster kan göra underverk.

När du väljer färg på det nya tyget är det värt att komma ihåg att ljuset som sprids av fibrerna ändrar färgen på utrymmet under markisen. Genom att välja varma färger får vårt utomhushörn en varmare känsla. Å andra sidan är kalla nyanser lämpliga när vi förväntar oss ett svalt och uppfriskande klimat.

Ett brett utbud av färger och mönster i linje med aktuella trender gör att du kan skapa det perfekta utrymmet där du gärna tillbringar tid.

Skydd mot UV-strålar

Med tillkomsten av sommaren är vi törsta efter värme och sol, men var försiktig eftersom för stark solstrålning påskyndar hudens åldrande, orsakar skador på dess struktur, vilket kan vara början på många sjukdomar. Bortsett från den skadliga effekten av UV-strålning på vår hud, har solens strålar också en negativ effekt på husets inre. UV-strålar påskyndar den naturliga åldringen av föremål och påverkar gradvis deras yta, liksom färgen, vilket gör att den bleknar, blir tråkig och missfärgas.

Markisväv av dålig kvalitet kan vara ett hot mot vår hälsa genom att släppa in UV-strålning i vår hud. När vi investerar i ett nytt tyg kan vi välja ett tyg tillverkat av massfärgat akrylfibrer. Tack vare denna färgningsprocess finns pigmentet direkt i fibern, vilket garanterar färgens hållbarhet upp till tio år. Dessutom skyddar en specialbeläggning materialet mot kontaminering, blötläggning och UV-strålning. Det minskar också temperaturen inne i rummet och under markisen i sig, vilket ger dig en paus under varma dagar.

Extra utrustning

Att byta skydd är det perfekta ögonblicket att utrusta vår markis med ytterligare element. Manuell styrning med vev kan ändras till elektrisk styrning med fjärrkontroll, smartphone eller surfplatta. Uppvärmning med en filt, för värmeelement som direkt värmer människor och föremål i deras verksamhetsområde. Dessutom kan markisen utrustas med belysning, särskilt viktigt när du vill spendera tid på terrassen också på kvällstid.

Kontakta oss som dina experter för markiser i Göteborg!