FÖNSTER I VARDAGSRUMMET

Ett mysigt vardagsrum handlar inte bara om möbler, väggfärger eller tillbehör utan också fönsterinredning. Korrekt utvalda omslag kan ändra hela interiören – optiskt förstora den eller lägga till mysighet. Se våra förslag på omslag som förnyar fönstret på våren och ger friskhet efter vintern.

När vi ordnar interiören hanterar vi ofta fönsterdekorationer i slutet och hänger slumpmässiga omslag som inte helt matchar hela arrangemanget. Under tiden, väl valt med avseende på estetik och funktionalitet, kan de vara den perfekta bakgrunden för möbler eller spela den ledande rollen i vår interiör. Det är upp till oss vilken typ av fönster vi vill se ut, som väcker naturen. Idag har vi fyra förslag för ett trendigt fönster.

Gardiner kommer att ge inredningen ljushet

Gardiner till vardagsrummet kan ”klä” hela interiören, lägga till friskhet och betona hela arrangemanget. Lätta och luftiga gardiner är det snabbaste och billigaste sättet att göra en fjädermetamorfos i ett vardagsrum. Vi kan välja mellan både ljusa färger på gardiner med ett delikat mönster och färgglada tyger med blommönster. När du planerar fönsterdekorationer är det värt att komma ihåg att stora mönster i intensiva färger ser bra ut i magnifika vardagsrum på stora glasfönster, medan du väljer ett litet vardagsrum i ett kvarter med ett mindre och ljusare tema.

Dessutom kommer gardiner upphängda från taket visuellt att förstora utrymmet och lägga till några centimeter till det. Släta gardiner släpper mer ljus in i vardagsrummet och lägger till delikatess i hela arrangemanget. Om du har en balkong eller terrass i vardagsrummet är det värt att hänga två gardiner för att bekvämt använda utrymmet utomhus.

Gardiner i en ny upplaga

Gardiner är ett intressant val för en dekoration av våra fönster. Men i våras, förutom köttiga velourgardiner, erbjuder designers oss ett urval av genomskinliga gardiner som skapar ett intryck av mysighet och värme. Gardinerna slutar bara fungera som en dimmer, eftersom det enda locket på ett rymligt fönster kompletterar både ett modernt och romantiskt arrangemang. Den nya upplagan av gardiner ger inredningen en fräsch andel och fräschhet.

Om vi är för klassikerna är tjocka, köttiga gardiner som når marken ett tjurens öga. I ett rymligt vardagsrum kan vi bli galna med mörka och intensiva färger som kan bygga hela stiliseringen. När det gäller små vardagsrum föreslår vi att du väljer ljusare gardiner i nyanser av beige, grönt, blått eller rosa.

Snygga persienner i trä

Letar du efter en fönsterdekoration som kommer att vara en elegant dekor för hela interiören? Träpersienner har varit en riktig hit de senaste säsongerna – de passar i nästan vilken stil som helst. De är ivrigt valda av arkitekter och gläder sig inte bara över sitt utseende utan också med funktionaliteten.

De varierande färgerna på lamellerna och tillbehören gör att vi kan anpassa persiennerna till valfritt fönster och arrangemang. För skandinaviska och rustika interiörer kan vi välja vita, beige eller subtila grå persienner. Djupa bruna eller starka svarta fungerar bra i modern och loftinredning.

Förutom den dekorativa funktionen är persienner i trä ett utmärkt solskydd som gör att du exakt kan reglera mängden ljus som kommer in i interiören.

Romerska persienner

Du introducerar våren ”med en smäll” genom att välja romerska persienner, som är extremt dekorativa och estetiska. De ger avskildhet under dagen, samtidigt som de inte blockerar ljus från att komma in i vardagsrummet. Genom att välja romerska persienner får vi en kombination av persiennernas funktion med gardinernas estetiska utseende. Tack vare sin sofistikerade enkelhet passar omslaget perfekt till den klassiska, moderna eller skandinaviska stilen.

Romerska persienner rekommenderas i små interiörer, där varje centimeter runt fönstret är till en premie. Det installerade locket tar mindre plats än en klassisk gardin.

Om du skulle vara intresserad av markiser i Stockholm, kontakta oss!