Parasoll eller markis?

Parasoll eller markis: intresserade parter står inför denna fråga varje sommar. Men vad är skillnaden och vilket av dem är det bättre allternativet.

Alla ser fram emot sommaren. Coronaviruspandemin ändrade alla planer i år. Resor är inte mjöliga till samma utsträckning som vanligt. Så det sägs att sommarlovet äger rum i ditt egna hus, på balkongen, på terrassen eller i trädgården. Det kan verkligen vara kul. Du måste bara vara lite kreativ och omdesigna eller uppgradera terrassen eller trädgården.

Parasoll eller markis?

Det första du ska göra är att organisera skuggningen. Ofta står intresserade inför frågan om ett parasoll eller markis är rätt val. Som i andra fall har båda alltid sina fördelar och nackdelar. Ändå väljer många markiser eftersom fördelarna med en markis i slutändan är mer övertygande.

Markiser sparar plats

Detta har bland annat att göra med den praktiska hanteringen. Markiser är mycket utrymmesbesparande, eftersom de rullas upp när de inte används och är knappt synliga. Till skillnad från ett parasoll behöver du inga stativelement för markiser. Detta gör inte bara hanteringen mycket praktisk. Snarare resulterar det i mer utrymme så att fler stolar eller större bord kan placeras på balkongen, terrassen eller i trädgården.

Parasoller tar mycket plats

Det är vanligtvis annorlunda med parasoller. De stora paraplyerna med några tunga stativelement gör inte nödvändigtvis livet enklare för människor. De tar upp mycket utrymme.

Markiser med elektronik

Naturligtvis är det inte de enda skillnaderna mellan parasoll och markiser. Om så önskas kan markiser utökas med fina och användbara moduler. Vi har automatiska, elektriska markiser som är idealiska för äldre. Bekvämligheten med dessa markiser med elektronik är ojämförlig i motsats till parasoll.
Om det regnar kan markisen snabbt rullas upp igen. Markisen är tåligare än ett parasoll.

Slutsats: parasoller eller markiser?

Slutsatsen är tydligt för markiser. Fördelarna uppväger klart detta. Det finns också olika versioner av markiser, som också erbjuder otaliga möjligheter.

Kontakta oss om du är intresserad av att installera en markis i ditt hushåll i Göteborg!