PERGOLA – MODERN TAKTERRASS HELA ÅRET

Visste du att början av höst- och vintersäsongen inte behöver innebära att ge upp på terrassen? Trots ogynnsamt väder, lägre och lägre temperaturer, regn och vind kan du fortfarande använda funktionerna på din terrass. Hur kan detta göras? Lösningen är en aluminiumpergola året runt, som skyddar inte bara under sommarmånaderna utan också på hösten och vintern.

Pergolans historia går tillbaka till medeltiden. Beroende på eran tog pergolan olika former: från känsliga träkonstruktioner till massiva byggnader baserade på marmorpelare. Det var dock alltid utformat för att skydda mot sol och regn.

Numera har pergola genomgått en revolution vad gäller utseende och funktionalitet. Blandat i terrassen eller trädgården, fångar det ögat med sitt moderna och attraktiva utseende. Tack vare den innovativa designen och de extra tillbehören kan vi anpassa pergolan perfekt till varje terrass, byggnadsfasad och efter hushållets individuella önskemål. Dessutom kan vi använda pergola året runt, även när temperaturen är runt noll grader. Lär dig mer om den extra utrustningen som gör att du kan förlänga avkopplingstiden på terrassen med upp till flera månader.

Sidopaneler – skydd mot vind, regn och snö

En terrasspergola är en struktur bestående av stolpar och ett tak som stöds på dem av rörliga aluminiumlameller som skyddar mot sol, regn och snö. Under regn dräneras regnvatten till marken via dolda takrännor i stolparna. För att kunna njuta av vårt utrymme på terrassen året runt är det värt att utrusta pergolorna med glidande glaspaneler som skyddar mot svåra väderförhållanden utan att begränsa sikten. Installation av glaspaneler säkerställer konstant ventilation även med stängda ”väggar”. Förutom vanliga persienner kan vi välja persienner i trä som ger vår terrass mysighet eller persienner i ett valt färgutbud.

Uppvärmning under pergola med strålningsvärmare

Det perfekta komplementet till vår pergola är värmeelement som ger värme även när temperaturen ute inte uppmuntrar dig att vila på terrassen. Hur värmeradiatorer fungerar? Den genererade värmen värmer upp människor eller föremål direkt i arbetsrummet. Det är viktigt att radiatorerna inte värmer upp luften. De arbetar genom att avge ljusvågor från området under rött ljus, som liknar värmen från solljus. Tack vare användningen av kortvågsradiatorer kan vi rikta värmen med större precision och minska förlusterna.

Belysning som lyser upp din terrass

För större komfort kan vår pergola utrustas med belysning som gör att du kan spendera tid på vår terrass även på kvällen eller på natten. Integrerad LED-belysning avger ett atmosfäriskt ljus som uppmuntrar dig att sitta på terrassen till sent på kvällen. Dessutom kan vi hantera ljusintensiteten och anpassa den efter våra behov. LED-belysning är ett perfekt val för utomhusbelysning på grund av dess långa livslängd och motståndskraft mot väderförhållanden.

Så om du vill använda din terrass oavsett väder är det värt att investera i en pergola av aluminium med sidopaneler, värme och belysning. Tack vare denna unika lösning kommer vädret inte att förstöra dina planer längre och du får ett extra vardagsrum på terrassen, tillgängligt året runt.

Kontakta oss som dina experter inom markiser i Göteborg!