SKYDDA BALKONGEN FRÅN SOLEN?

Stark sol kan effektivt hindra avkopplingsplaner på balkongen. Om du vill använda balkongen även på varma dagar, när solen inte släpper taget, måste du tillhandahålla skydd av något slag för detta utrymme. Vilken typ av balkonghölje blir bäst? Du hittar svaret i den här artikeln.

Den vanligaste typen av balkonghölje är markiser som inte bara ger ett effektivt skydd mot solljus och regn utan också är en perfekt dekoration för våra balkonger. Tack vare färgerna och mönstren i markistyger kan du matcha manteln till vår fasad, fönstersnickerier och våra preferenser. Dessutom skyddar en balkongmarkis det inre av vår lägenhet mot överhettning och blockerar strålningens inträngning i interiören.

Hur väljer man materialet?

En mycket viktig fråga när du väljer en markis är dess mantel, det beror på valet hur länge vi kommer att njuta av fördelarna med markisen och om resten kommer att vara bekvämt både på varma och regniga dagar. Förutom de visuella aspekterna bör du vara uppmärksam på våra markisers materialegenskaper. Markisväven ska vara beständig mot blekning, sönderrivning, smuts, smuts, vind och naturligtvis bör den spegla skadlig UV-strålning. Dessutom bör markismaterialet vara vattentätt. Tack vare detta kommer vi att kunna använda balkongen också när det regnar.

Automatiskt markis

Om du tänker på en bekväm vila på din balkong och enkel markisjustering, välj det elektriska kontrollalternativet. Denna lösning är extremt användbar, särskilt när vi inte är hemma och det blåser vind. Vindsensorn fungerar automatiskt och drar in markisen för att förhindra skador. Ett lika intressant alternativ är en solsensor som aktiverar markisgardinen när strålningen är för stark, vilket skyddar inredningen från överhettning.

Elektrisk styrning av markisgardinen med fjärrkontroll eller smartphone är mycket enklare och roligare än manuell kontroll med vev. Med en knapp kan du expandera eller stänga markisen på några sekunder.

Installation av en balkongmarkis

Balkongmarkis monteras oftast på väggen eller takbjälken, men det är också möjligt att montera den på botten av balkongen ovanför vår. Markisen, jämfört med populära paraplyer, tar inget utrymme, så hela balkongen står till vårt förfogande. På grund av den möjliga installationen av markisen under ett tak, t.ex. en balkong från grannarna ovanifrån, kan vi välja en billigare version av markisen utan en kassett eller en halvkassett. Tack vare detta kommer vårt skydd att skyddas året runt, och det finns ingen anledning att demontera det på vintern. Men om vår markis är öppen hela tiden rekommenderar vi att du väljer ett kassettmarkis som skyddar det upprullade materialet mot regn, snö eller smuts.

Kontakta oss som dina experter inom markiser i Göteborg!