VILKA ÄR FÖRDELARNA MED MARKISER AV AKRYL?

Det finns olika typer av markiser. En av dem är akrylmarkisen. Vi förklarar vad det här handlar om i vårt blogginlägg.

Vi behöver dem för att skydda oss från regn, vind, starkt solljus eller i vissa fall från ovälkommet utseende. Vi pratar om markiser här. Det finns dessa för olika applikationsområden, i olika färger och mönster. Beroende på din smak kan du välja den modell som bäst kompletterar ditt hem. Vilken markis som visar sig vara av hög kvalitet förklaras mer detaljerat nedan.

Akrylmarkiser är särskilt tuffa

Markiser finns i en mängd olika material, men akryl är bäst för tillverkning. Dessa skyddar inte bara mot skadlig strålning från solen utan är också extremt robusta. Dessutom är de lätta att rengöra eftersom akryl har en slät och därför smutsavvisande yta.

Användning av markiserna

Markiser finns för de olika områdena i huset. Du kan få dessa efter behov och dra nytta av deras skydd. Användningsområden inkluderar vid:

  • Fönster
  • Terrasser
  • Balkonger
  • Vinterträdgårdar

Olika typer av markiser

Som tidigare nämnts finns det olika användningsområden för markiser. Du kan också skilja mellan olika typer av markiser samtidigt. Dessa används främst när till exempel solstrålning bara kommer in från en viss vinkel. De olika typerna av markiser inkluderar till exempel:

Terrassmarkiser

Du kan känna igen en terrassmarkis genom markisväven som utsätts för fronten. En markis som man enkelt vevar ner är särskilt lämplig för fönster och små balkonger.

Vertikala markiser

Den vertikala markisen kallas också vertikal markis, fönstertält eller droppmarkis. Med vertikala markiser kan utsikten mot utsidan ofta fortfarande njutas. För detta är naturligtvis ett korrekt urval av materialet av enorm betydelse.

Oavsett vad du bestämmer dig för hittar du ett stort urval av högkvalitativa markiser som ger utmärkt skydd för ditt hus från obehagliga influenser.

Hur kan du upprätthålla en markis?

Men hur svårt eller enkelt är det att ta hand om en markis? Det är faktiskt lättare att ta hand om en markis än många tror. Eftersom fläckar eller missfärgning på en markis lätt kan rengöras med en vanlig rengöringsduk kan du också använda ljummet vatten med utspätt tvålvatten. Rengöringsmedlet bör inte innehålla kemiska ämnen om möjligt.

Vi är experter inom markiser i Göteborg, vi hjälper dig gärna med att besvara frågor och hitta rätt markis just för dig. Kontakta oss som din specialist på markis i Göteborg du också!