VILKEN MARKIS SKA MAN VÄLJA?

Oavsett hur stor terrass vi har, måste vi möta många frågor angående solskyddet av vårt extrautrymme. Vi har samlat de tre vanligaste frågorna om markisval. Vi inbjuder dig att läsa

Vilken markis ska man välja ”utan kassett” eller ”med kassett”?

Beslutet att välja en markis ”utan kassett” eller ”med kassett” beror på våra preferenser, monteringsalternativ och budget. Det är värt att tillägga att vårt erbjudande även innehåller ”markiser i halvkassetter”. För att fatta det bästa beslutet för oss är det värt att känna till både fördelar och nackdelar med varje alternativ.

”Markiser utan kassett” – som namnet antyder har denna markis ingen kassett där vi gömmer markisskyddet. Som ett resultat utsätts markisen, även om den är upprullad, hela tiden för regn, sol, vind eller damm. Vi rekommenderar att demontera markisen efter sommarsäsongen. ”Markis utan kassett” används oftast när markisen installeras under taket och på balkongen, tack vare vilket skyddet på vår markis och hela strukturen skyddas. Utan tvekan är en viktig fördel med ”markisen utan kassett” priset, det är den billigaste versionen av markistaket.

”Halvkassett” – är en mellanlösning som vi rekommenderar när du monterar locket under tak. Markisen har ett högkvalitativt aluminiumtak som täcker materialet och förhindrar att det skadas. Tack vare detta finns det inget behov av att demontera markisen för höst- och vinterperioden. Efter att markisen har rullats upp är endast framsidan av markisen synlig från utsidan och från botten har markisen tillgång till luft. När det gäller ”halvkassettmarkis” är priset också gynnsamt, men det är inte överdrivet.

”Markis med en kassett” – tack vare möjligheten att gömma hela markisen i kassetten, ger denna lösning det bästa skyddet för både strukturen och markisskyddet mot ogynnsamma väderförhållanden. Förutom funktionella värden, genom att investera i en ”markis med en kassett”, får vi ett estetiskt utseende av vår fasad och komforten att använda markisen. Den enda nackdelen med denna lösning kan vara priset, som säkert kommer att vara högre än i de tidigare två versionerna.

Elektrisk eller vev – vilken styrning ska jag välja?

Terrass- och balkongmarkiser kan styras både manuellt och automatiskt med en speciell väggsändare, fjärrkontroll eller smartphone. Manuell styrning baseras på att fälla ut och stänga markisen med en vev. När vi beslutar att använda manuell kontroll måste vi vara uppmärksamma på vädret. Att lämna det vikta förtältet i stark vind eller regn kan sluta skada vårt tak. Priset som talar för manuell styrning är verkligen lägre än för elektrisk styrning.

Det andra alternativet att hantera vår markis är genom en elektrisk styrning. Som vi redan har nämnt kan vi utveckla och stänga markisen med en fjärrkontroll, smartphone eller väggknapp. En stor fördel med denna lösning är möjligheten att kontrollera ytterligare funktioner i vår markis, som belysning, musik eller uppvärmning, vilket gör våra kvällar eller molniga dagar trevligare. Genom att utrusta markisen med t.ex. en vindsensor kan vi vara säkra på vår vikta markis även när vi inte är hemma. När markisen reagerar på vindbyar kommer en speciell sensor att beordra markisen att stängas automatiskt.

Kommer markisväven att blekna i solen?

När du väljer en markis måste vi ägna särskild uppmärksamhet åt tyget från vilket locket kommer att tillverkas. Detta är av stor betydelse för hållbarheten och oförändringen av de ursprungliga parametrarna för vår markis. Tyger av dålig kvalitet, tillräckligt osäkrade, som oftast erbjuds av stormarknadskedjor kommer tyvärr inte att hålla under många år.

För att undvika blekning och skada på tyget måste vi nå produkter från tygproducenter med många års erfarenhet.

Kontakta oss som dina experter inom markiser i Göteborg!